Legyen a rajzlapod a havas golfpálya!

Adott egy hatalmas, havas golfpálya, van egy megszállott informatikus, és létezik a geometria. Már csak néhány kreatív kéz, illetve láb szükséges ahhoz, hogy ebből valami látványos dolog jöjjön létre. Nem ér csak úgy spontán össze-vissza tapicskolni a friss havat!

A Helsinki melletti Espooban a Löfkulla Golf néven ismert golfpályát egy hatalmas, geometrikus forma díszíti vasárnap óta, amelyet egy vállalkozó szellemű ötletgazda és segítői rajzoltak a hóba.

A hógrafika átmérője 160 méter. A rajz hat részelemből és egy őket összekötő központi csillagformából áll.

A hórajz kiötlője és a mű elkészüléséhez szükséges csapatmunka irányítója Janne Pyykkö volt, aki informatikai szakemberként dolgozik, és rajong a természetért.

A finn férfi több szempontból is fontos kihívásnak tekintette ezt a projektet. Egyrészt kíváncsi volt arra, hogyan tudja megszervezni és lebonyolítani ezt a nagyszabású csapatmunkát, sikerül-e a résztvevőkkel együttműködnie, képes-e írányítani egy efféle közös tevékenységet. Másrészt a geometria és a hórajzok iránti vonzódása is isnpirálta őt, hiszen korábban egyedül készített nagy hóképeket.

Janne Pyykkö felhívást tett közzé a Facebookon, amelyre sokan jelentkeztek, végül 11 fő vett részt az óriási hóformák kitaposásában. A lelkes önkéntesek először együtt gyakoroltak néhány napon át a projektvezető irányításával, mielőtt a nagy mű elkészítésébe belevágtak.

A profi hótaposás, havon járás egyik titka

A projekt jól sikerült, de sajnos a hórajz nem örökéletű alkotás. Egy erőteljesebb szél vagy egy újabb hóesés ismét tisztára mossa a golfpálya méretű rajzlapot.


Ajánlom figyelmedbe Janne Pyykkö blogját, ahol további érdekességeket találhatsz (nemcsak a hórajzkészítésről), sőt a YouTube-csatornáját is érdemes megtekinteni, ha szívesen néznél az alábbihoz hasonló videókat:

Forrás: Helsingin Sanomat és Janne Pyykkö Facebook-oldala

Hozzászólás