A Valentin-nap a barátok napja (is)

Finnországban február 14-én (Valentin- vagy Bálint-napon) a barátok és a barátság napját ünneplik az 1980-as évek óta.

Így aztán szerelmesek és nem szerelmesek egyaránt találhatnak alkalmat és módot arra (ha akarnak), hogy február közepén ünnepeljenek.

Akik beengedik az életükbe ezt az ünnepet, azok általában apró ajándékokkal, kedves meglepetésekkel, közös kávézással, képeslappal, finomságokkal vagy kis figyelmességekkel lepik meg egymást.

Fotó: Huvikumpu-blogi, Kuvalehti

A barátok napja közeleg, hangolódjunk február 14-re egy finn dallal, amelynek címe: Barátok napja.

A dallam kellemes. A legtöbbször elhangzó szöveg: az enyém vagy… Ha unod a témát, vagy esetleg soha sem rajongtál a szívecskés, szerelmes nótákért, akkor is olvass bátran tovább! Eddig tart ugyanis a rózsaszín romantika a finn nótában.

A társ, akihez a szép szavak szólnak: a magány, az egyedüllét, vele indul a vasárnapi kávézás (is). Depressziót még sem okoz a szám, épp ellenkezőleg.

A kicsit sem keserű, inkább melankolikus-derűs dallamok előadója Tuure Kilpeläinen, akiről elmondhatjuk, ma már csöppet sem magányos (sőt lehet. hogy a dal megírásakor sem volt az).

Az 50 éves Tuure Kilpeläinen (saját bevallása szerint) boldog férj és apa. Ha még nem olvastad a róla szóló korábbi maFINN-írást, IDE kattintva megtalálod.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s