Már kutyavécé is van a Helsinki-Vantaa repülőtéren

Két kutyavécét is kialakítottak a Helsinki-Vantaa repülőtéren az utasok komfortérzetének növelése érdekében.

Világszerte, így Finnországban is egyre többen utaznak kutyával, sőt valószínűleg a számuk évről évre nőni fog, ezért merült fel a jogos igény arra, hogy a kiskedvenceknek is legyen egy olyan helye, ahová feltűnésmentesen elvonulhatnak, különös tekintettel a szégyenlősebb kutyusokra és a feltűnést kerülni vágyó gazdikra.

A Helsinki-Vantaa repülőtéren évente több mint 10 ezer kutya fordul meg. Ezentúl nem kérdés, merre vegyék az irányt, ha a szükség (mely nagy úr) elvonulásra kényszeríti az ebet és vele együtt tulajdonosát.

A négylábú utasok számára két mellékhelyiség lett kialakítva. Az egyik beltéri, ahol a kutyák az embertársaikhoz hasonlóan egy ajtóval elzárható kis helyiségben végezhetik el dolgukat.

Kép: Finavia

Fotó: Petteri Juuti, YLE

A kiskedvencek komfortos mellékhelyisége praktikusan kialakított, kellemes és otthonos, ugyanakkor megfelel a higiéniai előírásoknak is. 

A fentebb bemutatott zárt, intimebb WC mellett létezik egy külső, nyitott toalett is a szükségben lévő kedvencek megsegítésére a repülőtér másik részén.

Fotó: Petteri Juuti, YLE

A kezdeményezés nem egyedülálló, de még meglehetősen ritka. Kutyavécé, illetve kiskedvenceknek kialakított mellékhelyiség van már néhány más repülőtéren is, elsőként az USA-ban gondoltak erre az illetékesek. 

Forrás: YLE


Ha szeretnél a Finland News rendszeres olvasójává válni, megtalálsz a Facebookon is. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s