Először a vendégek olvadoznak, majd maga a hotel is elolvad

A  hó- és jéghotel igazi látványosság Rovaniemiben, Finnország északi részén.

A Sarki Hó Hotel tényleg hóból és jégből épül. A különleges szálló 2008-ban nyitotta meg kapuit első alkalommal, és azóta minden évben másképp néz ki. A jelenlegi szezon 2019. december 20-án kezdődött, a zárás 2020. március 31-én lesz. Először (a nyitástól a szezon végéig) a hotelba ellátogató vendégek olvadoznak a gyönyörűségtől, majd március végén maga a hotel is elolvad.

Fotó: TripHobo

A fázós vendégeknek ez a fajta hotelszoba nem biztos, hogy a legideálisabb választás. Bár elvben meleg a fogadtatás, de a gyakorlatban ez mégis csak azt jelenti, hogy a benti hőmérséklet 0 és -5 ºC között van állandóan (igaz, akkor is, ha kint ennél jóval hidegebb a hőmérséklet, ami bizony Lappföldön igencsak gyakori).

A hotelban közel 30 hűvös szoba, valamint étterem, bár és jégkápolna is várja az idelátogatókat.

Fotó: Artic Snow Hotel&Glass Igloos, Facebook

A standard szobák mérete: 9-15 m². A két, illetve három fő részére kialakított lakosztályok nagyjából 28 m²-esek. Az ágy, az ágykeret jég, a matrac hagyományos, az ágytakaró rénszarvas bőr. A pótágyazás (érthető módon) nem megoldható, de vannak családok számára kialakított szobák is.

Az alábbi videó a 2018. márciusi állapotokat mutatja be:

Aki egy ilyen jégszobában szeretne eltölteni egy éjszakát, arra számítson, hogy hálózsákban fog aludni. Nem mellesleg sok-sok meleg ruhával felszerelkezve érdemes érkeznie, amelyekre reggeltől estig szüksége is lesz. Ha kiderülne, nem sikerült elég meleg holmit összeszednünk otthonról, akkor szerencsére van lehetőség a kölcsönzésre is.

A szobákban a világítás elektromos árammal működik.

Az élmény annyira különleges, mondhatni életre szóló, hogy egy éjszakánál többet nem is javasolnak eltölteni a jégszobákban, sőt az öt év alatti gyermekeknek egyáltalán nem adnak szállást a Sarki Hó Hotelban.

Akik a jeges élmény után melegre vágynak, vagy szívesen meghosszabbítanák a nyaralásukat (azaz a telelésüket) Lappföldön, azoknak sem kell aggódniuk, vagy fagyoskodva továbbállniuk, hiszen ugyanott üvegből készült igluk is bérelhetők.

Fotó: Snow Hotel, Facebook

Ha valaki például menet közben, akár éjjek éjjelén megbánná, hogy jégkunyhóba költözött, azonnal találhat magának fűtött helyiségeket, szaunát, jakuzzit és így tovább.

Fotó: Artic Snow Hotel&Glass Igloos, Facebook

Aki a 15 fűtött üvegiglu egyikét kipróbálja, biztosan nem bánja meg. Mintha egy hatalmas üvegbúra alatt töltenénk el a napjainkat és az éjjeleinket, folyton csodálva a körülöttünk lévő táj szépségeit. Akár hanyatt fekve is bámulhatjuk a sarki fényt.

Forrás: arcticsnowhotel.fi


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s