Nem szeretsz ablakot pucolni? Próbáld ki a Mimóza-módszert!

Nem az ablakpucolás a kedvenc házimunkád, de szívesen beszélgetsz, szeretsz zenét hallgatni, és egy jó társaságban múlatni az időt? Neked találták ki a Helsinkiben élő, hozzád hasonló problémákkal (azaz folyton koszossá váló ablakokkal) küzdő háziasszonyok a Mimóza-módszert.

Mi a módszer lényege? Az ablaktisztítás, amely eddig mindössze reménytelen, magányos csiszitolás volt, váljon egy igazi vidám közösségi programmá, amit már korán reggel mindenki vár!

 

Jól indul a nap, ma ablakot pucolunk!

 

A Mimóza-módszer lépései:

  1. Hívd össze a barátaidat! 
  2. Készítsetek egy időbeosztást, hogy mikor kihez mentek ablakot pucolni!
  3. Mindenki készüljön a kedvenc zenéivel! A DJ lehet akár az éppen aktuális házigazda vagy akár egy közösen kiválasztott személy. A zenegép lehet a telefonunk is.
  4. A munka reggel kezdődik! A program: ablaktisztítás, beszélgetés, zenehallgatás és egy bőséges, beszélgetős közös reggeli!
  5. És most jön az az alkotóelem, amely a Mimóza-módszer lelke és névadója: igyatok Mimózát! A Mimóza (vagy Mimosa) koktél receptje roppant egyszerű, mindössze két alkotóelemből áll: 1 rész frissen facsart narancsléből és 1 rész pezsgőből.

 

Zene, barátok, reggeli, koktél… Na, jó, ablaktisztítás is!

 

Ha tetszik a módszer. van még egy jó hírem: a Mimóza koktélnak épp májusban, pontosabban május 16-án van a világnapja. Itt az ideje, hogy megszervezd az első nagyszabású ABLAKPUCOLÁSI PARTIT MIMÓZA MÓDRA, akár a világnapra időzítve a premier napját!

 

Nem klasszikus ablaktisztító outfit

 

Állítólag a módszer működik. Ha jól csinálják, a munkával töltött idő lerövidül (együtt gyorsabb), és a világ jobbá válik (együtt kellemesebb). Persze, hogy a dietetikusoknak és a függőségekkel foglalkozó szakembereknek mi a véleménye minderről, azt a módszer kitalálói és alkalmazói nem fejtették ki. Ha nem válik túlzottan a szenvedélyünkké az ablakpucolás, akkor talán nagy baj nem lesz belőle.

(Ha nem a te világod a koktélos közösségi ablaktisztítás, akkor – sajnos – tovább kell keresgélned az üdvözítő megoldást.)

Forrás: Kotiliesi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s