Egy újabb zseniális ötlet, ami nem nekem jutott eszembe: luxus slusszkulcs

Ha esetleg azon törnéd a fejed, milyen üzletbe vágj bele, mivel kezdj el kereskedni, van egy rossz hírem: egy jól jövedelmező ötlettel ismét kevesebb! Gyémánttal kirakott, arannyal díszített slusszkulcsokban már nem érdemes gondolkodnod. Ezt már más kitalálta, és úgy tűnik, nagyon komoly piaci rést sikerült betöltenie.

Ez a három típus kapható az ékszerkulcsokból, AWAIN

Hogy miért és kiknek van szüksége efféle slusszkulcsokra, és honnan jött az alapötlet?

Képzeld el, hogy van egy autós, aki épp méregdrága, különleges luxusautójába szeretne beszállni, kezében a slusszkulccsal. Eközben egy másik kocsitulajdonos a középkategóriás járműve felé veszi az irányt. Tudod, mi a közös a két sofőrben? A slusszkulcsuk minősége és külcsínje.

És ekkor jött a felismerés a cégalapító finn Jalmari Mattila számára: a luxusautók és a hozzájuk tartozó kulcs között akkora a különbség, ami startupért kiált.

Ezzel a csomagolással érkezik a kulcs a megrendelőkhöz, AWAIN

Az Awain néven futó cég finn alapítású, és Helsinki mellett (érthető módon) Dubajban van irodája. A legdrágább – arannyal és gyémánttal kirakott – kulcsuk ára félmillió euró. A Phantom névre hallgató kulcsfajtából csak egy példány készült, jelenleg ez a világ legdrágább slusszkulcsa.

Phantom: a világ legdrágább kulcsa, AWAIN

A kulcsok igazi mesterművek, kézzel készülnek, a legjobb anyagokból és a vevők igényeit figyelembe véve. A sok munkával, művészi hozzáértéssel és precizitással készített darabok kiváló mesterek kezéből kerülnek ki. A kulcsok elektronikáját nem az Awain készíti.

„A legjobb autókhoz a legjobb kulcsok illenek, és ezeket mi készítjük” – mondta a cégalapító az Iltalehtinek. Már most sikeresek, holott Jalmari Mattila mindössze 2018 óta működteti vállalkozását.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy amikor épp azon morfondíroztam, honnan fogok ehhez a bejegyzéshez megfelelő, jogtiszta fotót találni, anélkül, hogy luxusméretű jogi perpatvarba ne keveredjek, a finn cég honlapját böngészve könnyedén rátaláltam egy (a kimondottan a sajtómegjelenések számára összegyűjtött) képgalériára, ahol még a képek adatai is pontosan fel vannak tüntetve. Ehhez mellékeltek egy részletes bemutatkozást az Awainról és termékeiről. Mit mondhatnék? Tényleg a kezükben van a kulcs.)

Forrás: Iltalehti