Darude slágerére táncolnak a szülésznők és egész Finnország

Darude Sandstorm (Homokvihar) című számára táncoltak az egyik finn nőgyógyászati klinika szülésznői és a személyzet tagjai április 22-én. A talpalávalót pedig nem más, mint Darude szolgáltatta, aki minden pénteken Facebook Live-ben is zenél az otthonaikban maradó finnek nagy örömére. 
 
Szívderítő flashmobjukkal kitartásra és szolidaritásra biztatnak mindenkit a világjárvány okozta különleges helyzetben a helsinki Nőgyógyászati és Szülészeti Klinika dolgozói.
 
A videóban többször is feltűnik a flashmob megvalósításában és lebonyolításában aktív szerepet vállaló Darude, aki világhírű zenei producer és egy igazi DJ-ikon. A Sandstorm című slágere pedig – lassan túlzás nélkül állítható – Finnország nem hivatalos nemzeti dala. Ez az instrumentális trance-techno zene már hosszú évek óta a közösségi összetartozás flow élményét jelenti a finnek tömegei számára.

Ki is Darude?
Ő  Ville Virtanen,  a trance és techno műfaj nemzetközileg elismert képviselője, DJ és producer, akinek 1999-ben készült Sandstorm (‘homokvihar’) című számát Európa-szerte ünnepelték.
A Sandstorm 2009 óta a YouTube-on is látható, így ma már világszerte ismerik.

Az ablakokban és a kinti helyszíneken feltűnnek köszönetnyilvánító felirataikkal azok a nők is, akik a kórházban jelenleg páciensként tartózkodnak. Az épületben lábadozó anyák a kórházi szoba ablaküvegén át osztják meg az örömhírt arról, milyen nemű gyermekük született.
 
A szülésznők szándékuk szerint egy kis vidámságot szerettek volna csempészni a gondokkal és kihívásokkal teli hétköznapokba, nem megfeledkezve azokról a nőtársaikról sem, akik épp most szülnek, vagy valami más nőgyógyászati probléma miatt töltik a kórházban mindennapjaikat.
 
Fontos a felüdülés a szülészeten dolgozók számára is, hiszen rajtuk most duplán nagy a teher. A koronavírus okozta fokozott egészségügyi elvárások és a növekvő stressz mellett azért is rendkívül megterhelő számukra ez az időszak, mert a járvány miatt jóval kisebb létszámban vannak jelen a kórházakban, mint korábban.
 

 
A klinika dolgozói vidám akciójukkal a biztonsági előírásokat (azaz a megfelelő távolságot betartva) üzennek az otthon maradó honfitársaiknak is: kitartás, minden rendben lesz, együtt boldogulni fogunk.
 
Forrás: Iltalehti
 
Darude, a finnek nagy kedvence a közösségi média adta lehetőségekkel élve gyakran jelentkezik be otthoni stúdiójából élőben a rajongók örömére, sőt az elmúlt hetekben valóságos Darude-erkélymozgalom indult az országban (nem kirekesztve az erkély nélkülieket sem).
 
Darude Sandstorm című nagy slágere szól rendszeresen a finn otthonokból és az erkélyekről. Péntek esténként a DJ maga Darude, aki online kapcsolódik be a nem egyszer országos méretűvé hatalmasodó akcióba, hogy a zenének és táncnak átadva magukat egy kis időre mindenki fellélegezhessen. Kortól, nemtől és mindentől függetlenül.
 
Már neve is van ennek az eseménynek: nemes egyszerűséggel erkélydarudéknak nevezik ezeket a közösségi megmozdulásokat.
 
Jöjjön elsőként a szülésznők és Darude klinikai flashmobja:
 

Most pedig szóljon a dal (egy ütős erkélydarude-mix) Finnország minden részéből:

Ha nem hallottál még Darudéről és a Sandstormról, olvasd el ezt a róla szóló korábbi blogbejegyzést.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s