Még világszenzáció, ha egy nő, aki ráadásul fiatal, miniszterelnök lesz

Nagyot fordult a világ Finnországgal mindössze néhány hét alatt. És ez még csak a kezdet.
Az országos méretűvé növekedő, majd végül viszonylag gyorsan nyugvópontra jutó postássztrájk következtében kialakuló bizalmi válság miatt december elején (a demokráciákban elvártaknak megfelelően, menetrendszerűen és kötelességtudóan) lemondott Antti Rinne, finn miniszterelnök. Az új kormányfő kijelölése megtörtént, sőt december 10-én immár hivatalosan is megalakult a független Finnország 76. kormánya. A miniszterelnök Sanna Marin lett, aki korábban közlekedési és hírközlési miniszter és az SDP (szociáldemokrata) párt elnökhelyettese volt.
Kép: rttnews.com
Sanna Marin kormányfőről sokat cikkeznek világszerte, mert a pozíciójában megszokott papírformához képest meglepően fiatal (34) és meglepően nő. Ráadásul a kormányalakításkor nem átallott hasonló mutatókkal rendelkező emberekkel (is) körülvenni magát.
A finn kormány tagjai (Fotó: IS, AOP)
Beiktatása után az új miniszterelnök, Sanna Marin első nyilatkozatában azt hangsúlyozta, nagyszerű dolog, hogy Finnország közélete iránt ilyen hatalmas az érdeklődés világszerte:

„Most lehetőségünk van megmutatni, hogy kik is vagyunk mi, finnek, és milyen ország Finnország.”

Mit is kívánhatnánk neki(k)? Talán azt, hogy annyira eredményesek és bölcsek legyenek, hogy munkájuk által egyre több és több előítélet omoljon le, hogy a jövőben már ne lehessen ,,felrobbantotta a netet”-típusú hír, ha ilyesmi történik majd bárhol a világon.
Hajrá Sanna Marin, hajrá Finnország!
Forrás: HS, IS

Ezt olvastad már? ⇓

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s