Jingle Bells – Előadja: 3 elektromos fogkefe és egy telefon

Ha karácsony közeleg, megnő a vágyunk, hogy ünnepi hangulatot teremtő zenéket hallgassunk. Akár még olyan dallamokat is képesek vagyunk kellemesnek érezni, amelyek máskor tiltólistásak.

A rádiók és egyéb zenei csatornák igyekeznek tágítani a tűrőképességeink határát, ilyenkor fellendül a zeneipar, direkt erre az időszakra megálmodott, slágergyanús vagy legalább slágervárományos nótákkal rukkolnak elő sorra a szerzők és az előadók. 

Megszületnek a szokásos cikkek arról, melyek a legkedveltebb, a legidegesítőbb, a legrégibb, a legújabb és az egyéb ilyen-olyan TOP-listás karácsonyi dalok az idén és az elmúlt 1000 évben.

Részemről rendben is van ez így, ki-ki saját maga dönthet arról, hogy mit fogad be/el, és mit nem. Kivéve, ha túl sok időt töltünk bevásárlóközpontokban, üzletekben, fodrászatokban, buszsofőrök vagy egyéb hétköznapi zenekedvelő és kitartóan zenét terjesztő dolgozó emberek társaságában. De hát attól szép az élet, hogy nem megúszható.  

Épp a karácsonyi zenedömpingről jutott eszembe a finn Device Orchestra nevű produkció, amelyre ez év nyarán figyeltem fel, és írtam is róla egy blogbejegyzést.

A Device Orchestra egyszemélyes projekt: egy Lahtiban élő finn férfi, Tommi Nieminen egyedül találja ki és valósítja meg az ötleteket, ő maga rögzíti a zeneszámokat videóra, s végül feltölti azokat a YouTube-ra immár 5 éve.

Specialitása, hogy elektromos készülékeket alakít át hangszerekké, amelyek aztán életre kelve (újabban némi emberi arcot is öltve) ismert zeneszámokat játszanak el. A Device Orchestra kedvenc készülékei: az elektromos fogkefe, a borotva, az epilátor és a bankkártya terminál, de időről időre más kütyük is a produkció szereplőivé válnak. (A blogbejegyzés végén megtalálható a témáról korábban írt cikkem a Device Orchestra legsikeresebb produkcióival.)

Gondoltam, ha valaki, akkor ő biztosan készített valami karácsonyit így december táján. És nem is csalódtam. A hangszerek felkészültek a télre, nincs akadálya, hogy produkcióképes állapotba lendüljenek.

Fotó: Device Orchestra

Ezúttal a világhírű Jingle Bells került a terítékre, az előadó pedig 3 jóképű elektromos fogkefe és egy fess telefon, amely határozottan nem mobil, hanem egy régebbi fajta vezetékes készülék, így válik igazán klasszikussá az előadásmód.

Szóljanak hát a csengők és harangok, azaz jöjjön a Jingle Bells Device Orchestra módra:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s