Izland vagy Finland? Budapest vagy Bukarest? Hol is forgatott George Clooney?

Bejárta a fél világot az a sajtóhír, hogy George Clooney a Midnight Sky című film forgatása közben megbetegedett, és ehhez van valami köze a zord finn időjárásnak és jégmezőknek is.

George Clooney az új filmje kedvéért növesztett szakállat (Iltalehti, AOP)

A Midnight Sky című Netflix-filmben George Clooney játssza a főszerepet, sőt ő a rendező is. Ráaadásul a szerep kedvéért sokat fogyott, és mindezt azzal tetézte, hogy egy finnországi jégmezőn történt a forgatás, ami komoly fizikai megpróbáltatással járt. Minderről a Mirrornak adott interjújában beszélt az 59 éves színész.

A finneknek azonban feltűnt, hogy a képeken nem Finnország látható. Szemfüles újságírók megpróbálták kideríteni, járt-e a stáb Lappföldön, vagy sem.

Az Ilta-Sanomat megkérdezte telefonon az Észak-Finnországi Mozifilm Bizottság szakértőjét, Reetta Turulát is, aki nem tud arról, hogy Clooney náluk forgatott volna.

Egyre inkább úgy tűnik, George Clooney tévesen utalt Finnországra, valójában Izlandon vették fel a jeges jeleneteket, ám ez ügyben megerősítés vagy hivatalos kiigazítás még nem történt.

Fotó: NETFLIX/ENTERTAINMENT PICTURES/ZUMAPRESS (Iltasanomat)

A világhírű színész 2019 októberében (életében először) tényleg járt már Finnországban családjával, ugyanis egy üzleti konferencián vett rész Helsinkiben.

A helsinki Nordic Üzleti Fórum egyik szervezője, Ville Saarikalle szerint Clooney igazi álomvendégként viselkedett, nagyon kedves és elégedett volt.

A fórumra már 2017-ben hivatalos lett volna Clooney, de épp abban az évben lett apa, ezért az utat lemondta. A fórum szervezői egy ízig-vérig finn ajándékot küldtek akkor a házaspárnak: egy babacsomagot, pontosabban kettőt, hiszen Amal Clooney ikreket hozott a világra.

Bár a finnek biztosan nem bánnák, ha a Netflixen december 23-án debütáló Clooney-filmben mégis megjelenne Finnország. De ha még sem így lesz, akkor legalább annyi elmondható, hogy az amerikai színész egészségi állapotának meggyengüléséhez nincs semmi közük.

Mindenesetre (bármi is legyen az igazság) gyors gyógyulást kívánok George Clooney-nak!

TÉMÁBA VÁG:
Az áfonyás tej ihlette a 2020-as finn babadobozt

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s