A fogkefék világslágereket adnak elő

2019 nyarán fedezte fel a finn sajtó a Device Orchestrát. Akkor épp a Finlandia sajátos megzenésítésével vívta ki a közvélemény figyelmét.

A Lahtiban élő Tommi Nieminen egy egyszemélyes projekt kitalálója és megalkotója. Mondhanánk azt is, hogy az általa működtetett Device Orchestra világslágereket ad elő (a legkülönfélébb zenei stílusokban), és (nem mellékesen) különleges (ismeretlen ismerős) előadókat vonultat fel. A zenészek és énekesek ugyanis mind egytől egyig elektromos eszközök: például fogkefék, borotvák és vasalók.

A Device Orchestra YouTube-csatornája folyamatosan frissül az új produkciókkal, időnként pedig a zeneszámok elkészítésének kulisszatitkaiba is betekintést nyerhetünk. Azzal a nyugalommal oszthatja meg velünk a finn ezermester a klipkészítés csínyját-bínyját, hogy senki sem fogja őt másolni, hiszen ez a fajta (jó értelemben vett) megszállottság nem terem minden bokorban.

A 2014-ben indult csatorna videóit eddig (értsd: 2020.10. 29-én 10:29-ig) már 36 170 826 alkalommal tekintették meg.

Aki követi a Device Orchestra feldolgozásait, azt is észreveheti, hogy az évek során folyamatosan fejlődik a ,,zenekar”: egyre több a fellépő, több a kellék és a díszlet, azaz Tommi Nieminen kreativitása a garancia arra, hogy újra és újra meg tudunk lepődni a látottakon és hallottakon.

Most csak két videót mutatok be az elmúlt időszak terméséből, s hagyom, hogy utána mindenki kedvére mazsolázzon a kínálatból.

1.

Korunk kihívására, a 2020-as év maszkos hétköznapjaira is reagál az első videó:

2.

A másik videó a jelenlegi legújabbak egyike. Abban tér el az összes korábbi Device Orchestra számtól, hogy ebben a ,,zenészek” nem statikusak, hanem megmozdulnak, járnak, megölelik egymást stb.

Kép: Device Orchestra, Facebook

A stop motion technikával készült kliphez a Tones and I Dance Monkey című világslágere szolgált inspirációul, amit Tommi Nieminen saját elmondása szerint nagyon sokszor megnézett, majd több mint 200 képet készített a videójában szereplő tárgyakról, hogy azok mozgása a lehető legkifinomultabb legyen.

A feltöltött Device Orchestra-kliphez írt bejegyzésében Nieminen azt is bevallja, nagyon jól szórakozott a videó kitalálása és létrehozása közben.

Íme a Device Orchestra Dance Monkey című videója:

Ez pedig az eredeti, az ihletet adó Tones and I-sláger:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s