Szeresd az életet! – énekli a finn rendőr

A finn (közösségi) médiát körbejárta az a videó, amelyben egy rendőr az élet szépségéről énekelve egyenruhában járja az utcákat.

 

Fotó: Jukka Leinonen, Kaleva.fi

 

Mostanság egész Európában jóval több rendőr és katona van jelen az utcákon és az életünkben, mint ahogy ezt megszoktuk, és – nem tudom, ki mit gondol erről –, ez nem kimondottan komfortos érzés.

Ezen az sem változtat, ha sorra kiderül egyik-másik egyenruhásról, hogy esetleg nagyszerűen énekel, táncol, van humorérzéke, kiválóan kommunikál vagy ügyesen zenél. Mert lehetséges ugyan, hogy az egyenruha egy érző szívű embert takar, de ez az állítás fordítva is igaz. Hiába a látványos produkció, ha fegyver is társul hozzá.

A finn éneklő rendőr, mentségére szóljon, nem holmi újdonsült karanténdalnok (elnézést az újonnan felfedezett tehetségektől), hiszen régóta szerepel hasonló videókban.

 

 

Petrus Schroderus, oului rendőr korábban is énekelt már rendőrségi videókban, például 2015-ben karácsonykor, és 2017-ben, amikor Finnország a 100 éves függetlenségét ünnepelte.  A tenor civil eseményeken is időről időre dalra fakad.

 

 

 

 

Vészterhes időket élünk, de vannak igazságok, amelyek még világjárvány idején is megállják a helyüket. Például ilyen vitathatalan tény, hogy a zenehallgatás és az éneklés felüdít, és immunerősítő hatással bír. Ahogyan az élet szeretete sem haszontalan dolog. A ,,Szeresd az életet!” rendőri (dalba öntött) felszólításnak tehát kéretik mindannyian engedelmeskedni!

2 Comments

  1. A nyavaját érdekli,hogy mi van a derekán ha a csodálatos hangját éneklésre használja s nem arra ” állj-emelje fel a kezét-jöjjön ki-stb-stb”

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s