Van már okoskerted és okosállványod?

Szeretnéd, hogy egyedi virág, sőt virágoskert növekedjen a mobilod és egyéb okoseszközöd képernyőjén? Jó lenne, ha körülötted forogna a világ, de legalábbis a kameraállványod? Mindez most már lehetséges. 
 
 
A Samsung és a Dezeen magazin együttműködésével kiírt Samsung Mobile Design 2019 versenyre a világ minden tájáról várták a kreatívan gondolkodók jelentkezését. A pályázóknak például kiegészítőket kellett tervezniük az okoseszközökhöz, vagy új háttérképet kellett készíteniük a Samsung Galaxy márkához tartozó készülékekhez.
 
A háttérkép kategória győztese Kalle Järvenpää, finn dizájner lett. Järvenpää egy olyan programot, algoritmust talált ki Garden of Galaxy néven, amely lehetővé teszi minden egyes Samsung Galaxy felhasználó számára, hogy „okoskertészkedjen”, azaz első lépésként egy saját, egyedi virtuális virágmag birtokosává váljon. A virtuális magokból akár egy hónap alatt virágzó növények fejlődnek. Idővel saját kertünk is lehet, ráadásul a virtuálisan gondozott, féltett szépségeink, ha nem bánjuk, egymással is kereszteződhetnek, s így újabb és újabb virágegyedek jönnek létre. A kertünk virágaiból egy csokorra valót bármikor kedvünkre letéphetünk, majd elküldhetjük a bokrétát szeretteinknek egy-egy köszöntés alkalmából.
 
A képen a tervező és a mű. (Fotó: deezen.com)
 
A VIDEÓ bemutatja, hogyan is néz ki a finn tervező által megálmodott, személyre szabható Galaxy kert.
 

 
Az okoseszközök kategóriában a legkreatívabbnak egy portugál csapat bizonyult (név szerint: André Gouveia, Nuno Pires és João Pereira), akik Star of Galaxy névre keresztelték pályaművüket. A portugálok által életre keltett állvány képes követni a mozgásunkat. 
 
Szóval most már a kertünk és az állványunk is okos lehet, ha épp erre vágynánk!
 
Fotó: Deezen.com
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s