Nem hagy dolgozni a macskád? Akkor nagyon szeret téged!

A macskák nagyon sokféleképpen képesek kifejezni a ragaszkodásukat és a szeretetüket, sőt, ha kell, valósággal kikövetelik maguknak a figyelmet.

A macskák különös jószágok, akikről sok igazságtalan jelző van használatban mind a mai napig. Például, hogy nem képesek a szeretetre, hidegek és távolságtartóak. Aki azonban (akár csak egyszer is) közelebbi barátságba került velük, az pontosan tudja, hogy ennek épp az ellenkezője az igaz. 

Nem hagy a macskád dolgozni? Örülj neki! Nagyon szeret téged…

A macskatulajdonosok gyakran számolnak be arról, hogy kedvencük előszeretettel fekszik rá a számítógépre, amikor épp dolgozni szeretnének, ráheverednek a nyitva hagyott könyvre vagy az iratokra. Mindezt olyan természetességgel, hanyag eleganciával teszik, mintha nem történne semmi különös, mintha láthatatlanok és súlytalanok lennének.

A macskák vágynak a gazdájuk szeretetére, illetve ők maguk is képesek változatos módon kifejezni a szeretetüket, az előzőekben vázolt viselkedésük például pontosan az egyik megnyilvánulása az érzelmi kötődésüknek. Mindezt persze képesek annyira túlzásba is vinni, hogy gazdájuk emiatt kényelmetlen, esetleg kellemetlen vagy legalábbis (a kívülállók számára) megmosolyogtató szituációba keveredik.

Ez történt Matias Salo, finn lovasedzővel is, akit egy tévéstáb szeretett volna meginterjúvolni a lovardájában, ám az épp otthon tartózkodó cica semmiképpen sem szeretett volna kimaradni a forgatásból… És ha egy macska valamit a fejébe vesz….  

Forrás: Tweetcat.net

A finn férfi szemmel láthatóan nem lepődött meg, és nem jött zavarba a helyzettől. Úgy tűnik, számára is otthonos érzés a nyakában tekergő, doromboló jószág „rámenőssége”. Ha pedig a gazdi ilyen nyugodt, a vele szemben ülő hölgytől sem kell tartania (ezt ki is próbálja, a biztonság kedvéért). 

A macskád egyértelműen szeret téged, és biztonságban érzi magát melletted:

  • ha keresi a társaságod, az öledbe ül, melléd kuporodik, rád telepszik hívás nélkül,
  • ha megnyalogat téged,
  • ha óvatosan harapdálja az ujjad,
  • ha egeret (vagy egyéb zsákmányt) hoz neked,
  • ha dagaszt a mancsaival a közeledben,
  • ha szemkontaktussal jelzi, simogatásra vágyik,
  • ha a mancsaival simogat, tapogat,
  • ha követ téged, és hozzád dörgölőzik,
  • ha ráfekszik a holmijaidra, a ruhádra, a könyvedre,
  • ha hanyatt fekszik, és várja, hogy végre megsimogasd.

Ha biztos jelre vágysz afelől, hogy a kedvenc szőrpamacsod (vagy adj’ Isten: meztelen macskád) ragaszkodik-e hozzád, nincs más teendőd, hívj meg te is egy tévéstábot az otthonodba, és figyelj! Így vagy úgy, de garantáltan nem fogtok unatkozni.

https://finlandnews.cafeblog.hu/2019/05/26/mi-tortenik-ha-az-elnok-macskaja-betelepszik-a-mosdokagyloba/

https://finlandnews.cafeblog.hu/2019/03/16/kutyaval-a-munkahelyen/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s