Gyászol az elnöki pár: elhunyt Lennu kutya

Nemigen van olyan lap, műsor vagy portál Finnországban, amely ne közölte volna a szomorú hírt arról, hogy Lennu, az elnöki pár szeretett kutyája az örök vadászmezőkre költözött május 21-én.

Lennu kutya 2013-ban szeretett gazdái társaságában (Fotó: IL, Antti Nikkanen)

Lennu kutya 10 esztendőn át okozott boldog pillanatokat szerető családjának, sőt tágabb környezetének is.

Ahogyan arról egy 2019. évi blogbejegyzésben már írtam, Sauli Niinistö, finn köztársasági elnök és felesége, Jenni Haukio nagy becsben tartott Lennu nevű Boston terrierjét a sajtóban gyakran csak a köztársaság első számú kutyájaként emlegették. Az elnöki család legfiatalabb tagja, az immár 3 éves Aaro is hamar összebarátkozott Lennuval.

Két évvel ezelőttig Lennu rendszeresen megjelent a legkülönfélébb hivatalos rendezvényeken, és volt jó néhány mosolyt fakasztó akciója, amikor úgymond elvitte a show-t. Még a világsajtóban is cikkeztek azokról a protokolláris eseményekről, amelyeken Lennu kutya került a figyelem központjába.

Lennu kutya egy ideje már nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A Boston terrierek fokozottan ki vannak téve különféle egészségügyi kockázatoknak. Sauli Niinistö és családja miután tudomást szereztek erről, úgy döntöttek, hogy Lennut megkímélik a sok utazással járó nyilvános szereplésektől.

Lennu halálát rosszindulatú és gyors lefolyású daganatos megbetegedés okozta.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s