ALMA és a múminok

A maFINN 2020. évi zenés decemberi kalendáriumában napról napra egy új videó jelzi az idő múlását és a karácsony közeledtét.

A múminok nélkül nincs élet (és nincs karácsony sem), ezért december 5-én ők is helyet kapnak a maFINN zenés kalendáriumában.

Mivel azonban a múminok épp téli álmot alszanak, és így érthető módon most nem tudnak nekünk énekelni, egy olyan videóklippel emlékezünk rájuk, amelyben a már nemzetközileg is elismert, fiatal énekesnő, ALMA énekel.

A maFINN korábbi bejegyzései között több írás is olvasható a múminokról, ám Almáról még nem született maFINN-cikk. De ami késik, nem múlik.

Alma az Elnöki Palotában a függetlenség napi fogadáson 2017-ben (Fotó: Yle.fi)

ALMA (születési nevén: Alma-Sofia Miettinen) 1996-ban született a finnországi Kuopióban. Az énekes-dalszerző ALMA az American Idol tehetségkutatóverseny finn verziójában 2013-ban nyerte el először a közönség tetszését, az 5. helyen végzett. Ma már nemcsak hazájában kedvelik, hanem nemzetközi produkciókba is hívják a pop énekesnőt.

Fotó: Antti Kosonen (PME Records)

A 2019 februárjában láthatta a közönség a Múmin-völgy lakóiról szóló új animációs filmsorozat első epizódját. A filmhez készült egyik videóban, melynek címe Starlight, ALMA énekel angolul.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s