Kemény metál karácsony

A maFINN 2020. évi zenés decemberi kalendáriumában napról napra egy új videó jelzi az idő múlását és a karácsony közeledtét.

December 3-án egy olyan formáció szólal meg, melynek tagjai a karácsonyi dalokat (köztük tradicionális karácsonyi énekeket is) heavy metal stílusban adják elő. A projektnek és a koncertsorozatnak a neve: Raskasta Joulua (azaz heavy karácsony).

A Raskasta Jouluát 2004-ben Erkka Korhonen, gitáros találta ki. A koncerteken együtt állnak színpadra a finn metal ismert énekesei. Csak néhány név az elmúlt évek szólistái közül: Marco Hietala, Jarkko Ahola, Ari Koivunen, Juha-Pekka Leppaluoto és Tony Kakko.

A Raskasta Joulua világszerte ismert és elismert produkció. A magyar metál és hardrock tematikájú oldalak is rendszeresen beszámolnak az izgalmas finnországi metál élet eseményeiről, így a Raskasta Joulua aktuális történéseiről és előadóiról is. Napok óta élénken figyelik, mi lesz a finn metál karácsony ez évi sorsa.

Most már eldőlt, 2020-ban a világjárvány a Raskasta Joulua programsorozatát is térdre kényszerítette: az éppen dübörgő decemberi turnésorozatot a szervezők kénytelenek félbeszakítani, a jegyeladások és az eddigi visszhangok alapján az igencsak széles tömegek nagy bánatára.

A finnek rendkívül szeretik a heavy metalt, annak lágyabb és ütősebb, sőt az ,,eszeveszettebb” vállfajait is. (Ha kedvük támad, a metál zene hallgatását vagy játszását összekapcsolják olyan hagyományos tevékenységekkkel is, mint a kötés.)

Egy idei novemberi buli után

A fenti képen a Raskasta Joulua egyik legfrissebb formációja látható, a megosztott videóban pedig egy korábbi híres, dallamos karácsonyi feldolgozásuk hallható menő finn metál énekesekkel 2013-ból:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s