Valóra vált férfiálom: 30 méteres karácsonyfa világít egy finn kisvárosban

Vannak olyan férfiak, akik karácsonykor is mernek nagyot álmodni. Akár szó szerint is. Az ábrándozók között pedig olyanok is akadnak, akik a vágyálmaikat meg is valósítják.

Kép: Jari Noponen (MTV Uutiset)

Az MTV Uutiset részletesen beszámolt arról, hogyan valósította meg most karácsonykor régi ötletét egy Jari Noponen nevű finn férfi, akit a szomszédasszonya kertjében álló impozáns fenyőfa látványa inspirált.

Egy szép nyári napon Noponen (szokásos szaunázása után) a háza előtt üldögélve azon elmélkedett, milyen szép lenne a szomszédos udvaron lévő hatalmas fa kivilágítva.

A gondolattól a megvalósulásig 10 év telt el. A fenyő ez idő alatt még nagyobb lett: 30 méteresre növekedett.

Eközben Jari Noponen magánéletében is változás történt, egy új társ költözött be a férfi otthonába, ám az asszonyról kiderült, allergiás a lakásban felállított fenyőfára. Noponen viszont az igazi, élő karácsonyfák szerelmese, ráadásul önmagáról azt állítja, a lehetetlen szót nem ismeri.

Ekkor jutott a férfi eszébe a régen elfeledett gondolat: mi lenne, ha a szomszéd csodálatos fenyőfáját díszítenék fel az udvaron? Így a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

Szerencsére a terv hallatán a szomszéd sem ellenkezett, sőt az első perctől kezdve lelkesedett az ötletért.

A végeredmény: néhány nap alatt helyi cégek, barátok és családtagok támogatásával megvalósult az évtizedes álom. Jelenleg is egy csodálatos, 30 méteres karácsonyfa emelkedik Mikkeli település házai fölé, 1360 leddel kivilágítva.  A ledfüzérek minden égtáj felől megcsodálhatók, ugyanis 8 irányban futnak végig a fán. Minden füzér 160 ledet tartalmaz. A rögzítés időjárásálló.

A fenyőfa az egész városrész büszkesége és igazi látványossága lett. Sokan mennek oda megcsodálni a fát, a közelben lakóknak pedig csak elég felnézniük a magasba, hogy megpillantsák Noponen és a szomszédja nem mindennapi karácsonyfáját.

Mivel tanulság nélkül nincs történet, jöjjön, aminek jönnie kell!

Több tanulság is eszembe jutott a sztori kapcsán, de végül is csak egyet osztok meg, amiről nem gondoltam, hogy valaha is leírom, mint végső következtetést, de most – az ünnepekre való tekintettel – kivételt teszek: Minden sikeres férfi mögött ott áll egy (allergiás) nő.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s