Az édesanya életét a család kölyökkutyája mentette meg

Bár ma már köztudott tény, és ezt sok-sok történet igazolja, hogy a kutyák megérzik és valamilyen módon akcióba lépnek, ha bajba kerül a szeretett gazdájuk, mégis mindig megdöbbentő és megható szembesülni az erről szóló újabb és újabb esetekkel.

A kép illusztráció, Pixabay

Egy Orivesiben élő, négy gyermekes finn anyuka is átélhette nemrég azt, hogy kutyájának köszönhetően komolyabb következmények nélkül vészelt át egy agyi infarktust.

A 40 éves Anu Koho az Iltalehtinek mesélte el, hogyan mentette meg az életét Némó kutya. Egy márciusi vasárnap reggel az egész család békésen aludt. A gyerekek a saját szobájukban, a szülők a hálószobában feküdtek, és még egy vendég is náluk töltötte az éjszakát, az asszony már nagykorú unokahúga. Fél hét körül a család kutyája furcsa viselkedésével felébresztette a nőt, és szemmel láthatóan nagyon nyugtalan volt, mintha valamit szeretett volna ,,elmondani”. Néhány perc múlva Anut kórházba kellett szállítani, mert infarktust kapott.

Ha Némó nem ébresztette volna fel, akkor az asszony nem tudott volna segítséget kérni, amikor észrevette, valami komoly baj történik vele. Az édesanya így is három teljes hónapot töltött kórházban, csak nemrég térhetett haza az otthonába, de a kezelése folytatódik, a felépülése még nem teljes. A nap nagyobb részét tolókocsiban tölti.

Néró még csak kölyökkutya, mindössze féléves volt, amikor ilyen hősiesen viselkedett. A fajtája: Welsh Corgi. A Welsh Corgi nagyon intelligens, barátságos, játékos, gyerekszerető és aktív. Bátor, ragaszkodó, kiváló társ és nagyszerű házőrző. Igen szép jellemzők ezek egy meglehetősen kisméretű kutyustól (marmagassága: 26-32 cm, súlya körülbelül 12 kg). Talán nem véletlen, hogy az angol királynénak is épp ilyen kutyája van.

Ha szívesen néznél képeket az anyukáról, a gyermekeiről és a kutyáról, kattints IDE.

Forrás: Iltalehti


Szeretnél olvasni más kutyás témájú írásokat is? Nézz szét a maFINN blogon!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s