Medve a láthatáron: öröm vagy rémálom?

Egy finn férfi régi álma vált valóra, amikor egy este vezetés közben egy jól megtermett, de megnyerő külsejű medve került a látóterébe.

Hogy ki mit gondolna hasonló helyzetben, azt hiszem, embere válogatja. Sőt országonként és régiónként is változó, hogy a medvék a népszerűségi lista melyik végén helyezkednek el. A finnek ősidők óta tisztelik és szeretik a medvéket, és vannak, akik a mai napig azért dolgoznak, hogy a medvék elfogadottsága növekedjék.

A finn Eelis Wirtanen hatalmas boldogságként élte meg, hogy május 18-án szombaton végre szemtől szembe láthatott és videóra vehetett egy igazi medvét.

A finn férfi az Iltalehtinek számolt be az őt ért meglepetésről. Wirtanen bevallása szerint mindig arról ábrándozott. hogy egyszer valahol meglát majd egy medvét (és nem az állatkertben!). Mindez egy visszatérő álma volt. A férfi először nem is akart hinni a szemének, aztán végül mégis el kellett fogadnia, ez bizony valóság: egy medve jelent meg az úton, hogy egy földi halandó régi álmát valóra váltsa.

Az eset 22.40-kor történt Orivesi közelében. Wirtanen az autójában ülve ekkor ismerte fel némi habozás után, hogy egy medvét lát. Rögtön szólt a mellette ülő feleségének is. Egy kilométer megtétele után visszafordultak a helyszínre, ekkor készítették a felvételeket. A VIDEÓN LÁTSZIK, hogy egy ház előtti területén ugrándozik a medve, majd az udvarba is besétál. Azt egyelőre nem tudni, hogy a ház lakói észleltek-e valamit az esetből, vagy sem, benn nem volt világítás. A közelben gyerekek is tartózkodtak (a kései időpont dacára).

Az Iltalehti-cikkhez írt olvasói kommentek egy része arról tanúskodik, hogy ez nem különös eset a vidéken élők számára, ám van olyan hozzászóló, aki nem helyesli, hogy Eelis Wirtanen, bár gondolkozott rajta, végül mégsem riasztotta az illetékeseket. 


A medvék szeretik a szamócát:

Erdő mélyén piros a szamóca

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s