Ünnepeld meg te is a halleves napját!

Idén február 12-én ünneplik a finnek a halleves napját. 

A finn Pro Kala Egyesület által életre hívott nemzeti halleves napot mindig február második keddjén tartják, és tavaly volt az első alkalom, amikor meghirdették. A halleves nap célja az, hogy a konyhákban minél többször és minél változatosabb formákban jelenjen meg ez rendkívül tartalmas, egészséges és sokoldalú finomság.

Hogyan kell ünnepelni február második keddjét, azaz a nemzeti halleves napot? Együnk halat otthon, a munkahelyünkön, útközben vagy bárhol, ahol éppen vagyunk! – vallják Finnországban a halleves nap kitalálói. A halleves szóhasználat nem véletlen: a finnek által kedvelt hagyományos halleves más, mint a magyar halászlé. A finn halleves gyorsan, könnyen elkészíthető étel, amely általában tejszínnel öntenek fel, leggyakrabban lazacból készül. Van benne burgonya, répa és babérlevél is. Vajjal megkent friss rozskenyérrel fogyasztva az igazi.

Hagyományos recept alapján

Témába vág:

https://finlandnews.cafeblog.hu/2019/03/08/finnorszag-legjobb-etterme-2019-ben-a-gron/


Ha tetszett, amit olvastálfigyelmedbe ajánlom a Finland News blog többi írását.

Ha van kedved, tarts velem az Instagramon és a Facebookon is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s